DK UK 
cetona
cetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolinacetona - Casa CarolinaCetona - cetona - Casa Carolina
cetona - Casa Carolinacetona - Casa CarolinaPå vandretur ned ad Monte Cetona - cetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolina
Lørdagsmarked i Cetona - cetona - Casa CarolinaKort over den gamle bydel - cetona - Casa Carolinacetona - Casa CarolinaOp ad bjerget bag Fonte Rucola - cetona - Casa Carolina
cetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolina
cetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolinacetona - Casa Carolina
 
cetona - Casa Carolina
 cetona - Casa Carolina 
 
Cetona ligger i Orciadalen syd for Siena, i nærheden af Amiatabjerget. Motorvej og jernbane befinder sig i nærheden af byen. Både Pisas, Bolognas, Firenzes og Roms lufthavne egner sig for dem, der gerne vil nå Italien med fly.
Byen beskrives første gang i historiske dokumenter i begyndelsen af 1200-tallet. Rundt omkring borgen - i dag kaldet La Rocca - byggede man landsbyen, som nærmest fremstår som en spiralform på højderyggen.

Den cirkulære plan, der endnu i dag karakteriserer byen, blev grundlagt i etruskernes tid. Det firkantede tårn blev bygget i det 9. århundrede, medens de runde vagttårne først kommer til i 1500-tallet. Cetonas historie er uløseligt bundet til konflikten mellem kommunerne Siena og Orvieto i 1200-tallet.

Derefter kom byen under Perugias herredømme for at endelig blive del af Republiken Sienas territorium i 1418. Det var i denne periode, at familien Vitelli ombyggede La Rocca til almindelig beboelse og anlagde det store hovedtorv, i dag kendt som Piazza Garibaldi.

I vore dage er Cetona et eftertragtet opholdssted, der tiltrækker mange berømte personligheder fra hele Europa. Byen har i dag ca.3.000 beboere, og byens liv har ikke ændret sig på grund af turismen. Tværtimod har beboerne værdsat de gamle traditioner og landbrugslivet, der har gjort byen til en ægte perle.

Herfra kan det anbefales at tage på udflugt til Siena, Montepulciano, Pienza, Cetona, Trasimenersøen, Orvieto osv.